Novinky, aktuality

Sušená rajčata nakládaná v oleji a bylinkách, paštika s mandlemi a neobvyklé recepty!

Přes léto jsme neúnavně ladili receptury pro dva nové produkty s mandlemi. Už jsou na světě! Představujeme vám první z nich - pochoutku v podobě výborných sušených italských rajčat nakládaných v oleji a bylinkách s mandlemi. Druhou je pak poctivá paštika s mandlemi od hustopečského řezníka France.

Sušená rajčata a mandlová paštika

Paštika je výborná k čerstvému pečivu, to je jasné, ale co se sušenými rajčaty? Hodí se do nejrůznějších pokrmů, určitě však vyzkoušejte námi vytvořené recepty na Toasty Caprese a Slané mandlové muffiny se sušenými rajčaty a bazalkou.

Tousty „Caprese“ se sušenými rajčaty

Ingredience:

  • toustový chléb, nakrájený
  • mozzarella
  • bazalka, nasekaná nahrubo
  • sušená rajčata, překrájená na čtvrtiny
  • 2 lžíce oleje z nakládaných rajčat
  • kousek másla

Na pánev kápněte lžíci oleje ze sušených rajčat, přidejte lžíci másla, rozehřejte a opečte na této směsi krajíce toustového chleba dozlatova. Vyjměte z pánve a položte si je na pracovní plochu opečenou stranou nahoru. Naklaďte na polovinu krajíců plátky mozzarelly, bazalky a kousky rajčat, přiklopte druhým krajícem, takže teď budete mít opečenou stranu uvnitř. Rukama je k sobě opatrně přimáčkněte.

Pánev vytřete papírovou utěrkou, abyste odstranili případné přepálené kousky, znovu kápněte olej s máslem a opečte naplněné tousty z obou stran. Opékejte pomalu, aby měl sýr čas se rozpustit. Jakmile bude spodní strana dozlatova, otočte je a opečte i druhou stranu. Kdyby se vám zdálo, že se sýr neroztéká, přiklopte na chvíli pokličkou.

Podávejte s majonézou se sušenými rajčaty a česnekem. 

Majonéza: Rozmixujte nebo velmi jemně nakrájejte 2 nakládaná rajčata, přidejte 2 lžíce majonézy, podle chuti pepř. Přidejte cca půl menšího stroužku česneku (utřeného) a promíchejte. 

Toasty caprese se susenymi rajcaty

 

Slané mandlové muffiny se sušenými rajčaty a bazalkou

Ingredience:

  • 180 g kysané smetany
  • 60 g nastrouhaného parmazánu (může být i gouda či ementál) + 40 g na posyp
  • 40 g hladké mouky
  • 140 g oloupaných mandlí
  • 1 vrchovatá lžička prášku do pečiva
  • 50 g sušených rajčat, okapaných od oleje
  • velká hrst bazalkových lístků
  • 4 vejce
  • ½ lžičky soli

Troubu rozehřejte na 180 ˚C.

Mandle namelte ve food processoru nebo nastrouhejte najemno. Bazalkové lístky nasekejte. Rajčata nakrájejte nahrubo. Namleté mandle smíchejte s moukou, práškem do pečiva, 60 g parmazánu, přidejte všechny ostatní ingredience a promíchejte. Bazalkou ani rajčaty nešetřete.

Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky a ty naplňte do ¾ připraveným těstem. Povrch posypte parmezánem a dejte do vyhřáté trouby.

Pečte dozlatova.

Slané mandlové muffiny se sušenými rajčaty a bazalkou


 
 
 
Napsali jste o nás

Šárka Kašpárková: "Loni jsem Hustopečskou mandlovici ochutnala poprvé, zamilovala si ji a dnes jsem si pro ni zajela znovu," prozradila bronzová medailistka z olympijských her 1996 v Atlantě.

Čtěte více

 
Nezletilým alkohol neprodáváme. Užíváním tohoto webu stvrzujete, že jste starší 18 let.
Reklama, design, webová stránka www.MATLOCHA.cz