30. 8. 2022 Recepty
Naše nádivka se odlišuje tím, že neobsahuje mléko a je výrazně máslová.
Počet porcí: 4 |
Doba přípravy: 60 min |
Kuře řádně osolte a dejte stranou (nechte v pokojové teplotě, zatímco připravujete nádivku). Cibuli oloupejte, řapíkatý celer oloupejte škrabkou na brambory, abyste se zbavili tuhých vláken a omyjte. Cibuli nasekejte najemno, stejně tak řapíkatý celer. V kastrolku rozpusťte máslo a cibuli s celerem na něm osmažte. Stačí jen trochu, aby cibule ztratila svou palčivost a trošku změkla. Vypněte plamen a hned do teplé směsi přidejte rohlíky nakrájené na kostičky, vodu a zamíchejte. Dochuťte solí, kořením (pokud nemáte oblíbenou směs, použijte tymián, sladkou papriku a špetku rozmarýnu) a petrželkou. Podle chuti opepřete, přidejte vejce a opět promíchejte. Nádivku nacpěte pod kůži kuřete a do břišní dutiny. Pod kůží funguje jako bariéra proti žáru a zároveň se do masa uvolňuje máslo, takže výsledkem je pečené kuře, které není vysušené, a křupavá kůže. Pokud vám nádivka zbyde, zformujte ji do bochánku a pečte spolu s kuřetem. Kuře pečte nejprve ve vyhřáté troubě (220˚C), asi po 15 minutách ztlumte na 180 a pečte ještě asi hodinu (podle velikosti kuřete). Kuře můžete péct také naporcované a nádivku nacpat pod kůži – v tom případě se zkracuje doba pečení. Kuře pečte odkryté a není třeba přelévat výpekem – o vše se postará máslo v nádivce pod kůží.
Autor článku
Michal Daněk
29.10.2024 Novinky
7.10.2024
4.10.2024 Novinky
Ochutnejte unikátní mandlové produkty inspirované mandloňovým sadem v Hustopečích, který je evropskou raritou. Originál, který si vás hned získá...
2023 © Mandlárna.cz | Design MATLOCHA.cz | Created by GRAWEB