Mandlově recyklovaný croissant
Kvalita croissantů v našich obchodech není, řečeno diplomaticky, úplně nejlepší, což zjistíte v okamžiku, když ochutnáte croissant ve Francii. Francouzi čerstvé croissanty milují, a protože croissant z předešlého dne už není úplně ono, vymysleli recept, jak ho pozdvihnout. Naplní ho mandlovým krémem, zvlhčí, prohřejí a navrch ještě posypou jemně křupavými mandlovými plátky. Na naše nevalné croissanty funguje tento recept bezvadně. Mandlový krém i sirup si připravte předem, ať se s tím ráno nezdržujete, vydrží v ledničce pár dní. Tento slaďoučký croissant je tak dobrý, že ho klidně můžete podávat i jako teplý dezert, třeba s kopečkem vanilkové zmrzliny.
Počet porcí: 4 |
Doba přípravy: 20 min |
Nejprve si připravte sirup. Do menšího kastrůlku dejte krupicový cukr, vodu a 15 g mletých mandlí a svařte, aby se cukr rozpustil, cca 1 minutu. Nechte chladnout i s mandlemi alespoň hodinu, aby se vyluhovalo jejich jemné aroma, pak přeceďte. Smíchejte 75 g mletých mandlí a mouku. Ve food processoru našlehejte máslo s 50 g moučkového cukru, přidejte mleté mandle s hladkou moukou, prošlehejte a nakonec přidejte vejce. Šlehejte asi minutu, aby vznikl lehký krém. Rozehřejte si troubu na 180 ˚C. Croissanty podélně rozřízněte a nechte je řeznou stranou nahoru. Každou půlku pocákejte připraveným sirupem po celé délce (musí být opravdu mokré) a poté namažte vrstvou mandlového krému. Přiklopte k sobě a přimáčkněte. Dejte je na plech vyložený papírem na pečení. Vršek každého croissantu ještě namažte zbylým krémem a posypte mandlovými lupínky. Pečte asi 20 minut. Jezte teplé. Tip: Při plnění dejte na natřený mandlový krém doprostřed croissantu lžičku rybízového nebo malinového džemu
Autor článku
Michal Daněk
30.11.2024
26.11.2024
29.10.2024 Novinky
Ochutnejte unikátní mandlové produkty inspirované mandloňovým sadem v Hustopečích, který je evropskou raritou. Originál, který si vás hned získá...
2023 © Mandlárna.cz | Design MATLOCHA.cz | Created by GRAWEB