12. 7. 2022 Recepty
Sladké brambory jsou zajímavá zdravá zelenina, nakupte si jich klidně více, další recepty budou následovat. :)
Počet porcí: 2 |
Doba přípravy: 95 min |
Nejprve upečte bramboru. Na kousek alobalu položte omytý neoloupaný batát, cákněte olej, zabalte alobal a dejte do trouby na 200 ˚C. V polovině pečení otočte. Menšímu batátu stačí necelá hodinka, poté vypněte troubu a batát v ní nechte „dojít“. Vychladlý batát oloupejte, odvažte z něj 100 g a ty rozmačkejte vidličkou. Přidejte 100 g cukru, citrónovou kůru, půl (cca 20 g) vejce (druhou polovinu si nechte na obalení) a mandlovou mouku a vypracujte těsto, které je poměrně řídké a lepivé. Dál postupujte podobně jako u předchozího receptu – dlaněmi namočenými ve vejci tvarujte malé kuličky, které obalujte v sekaných mandlích. Pečte v troubě předehřáté na 185 ˚C, dokud mandle nezhnědnou, asi 20 minut.
Autor článku
Michal Daněk
29.10.2024 Novinky
7.10.2024
4.10.2024 Novinky
Ochutnejte unikátní mandlové produkty inspirované mandloňovým sadem v Hustopečích, který je evropskou raritou. Originál, který si vás hned získá...
2023 © Mandlárna.cz | Design MATLOCHA.cz | Created by GRAWEB