14. 4. 2022 Recepty
Bezmasá a zdravá. Hlíva ústřičná je zajímavá houba s léčivými účinky, která posiluje imunitní systém. V sezóně hlívu nahraďte lesními houbami, které jsou aromatičtější.
Počet porcí: 6 |
Doba přípravy: 30 min |
Nejprve si z ledničky vyndejte máslo, aby změklo. Hlívu nakrájejte na nudličky. Oloupejte cibuli, nasekejte ji nahrubo a zpěňte na oleji (nejlépe sezamovém). Když cibule zesklovatí, přidejte nasekaný česnek, jakmile zavoní, přidejte hlívu, zamíchejte a podlijte asi 5 lžícemi vody. Přidejte kmín a cca půl lžičky soli a za občasného promíchání duste pod pokličkou. Hotovou měkkou hlívu okořeňte tymiánem, opepřete a nechte vychladnout. Do food processoru vložte vychladlou hlívu, mandle, změklé máslo a rozmixujte. Dosolte, podle chuti ještě opepřete. Mažte na pečivo.
Autor článku
Michal Daněk
29.10.2024 Novinky
7.10.2024
4.10.2024 Novinky
Ochutnejte unikátní mandlové produkty inspirované mandloňovým sadem v Hustopečích, který je evropskou raritou. Originál, který si vás hned získá...
2023 © Mandlárna.cz | Design MATLOCHA.cz | Created by GRAWEB